perjantai 4. helmikuuta 2011

Must on tullu, urheiluhullu?

Pakko oli tulla tänne kehumaan aktiivisuuttani (mikä johtuu todennäköisesti jostain ohimenevästä mielenhäiriöstä että tuskin jää pysyväksi tilaksi)! Puunattuani tämän mökkini viikonloppu kuntoon niin hyppäsin vielä kuntopyörän selkään ja polkaisin sillä olohuoneessani 20 kilometrin lenkin. Yleensä jaksan polkea vain kymmenen kilometrin matkan kun kyllästyn, mutta nyt kun heitin napit korville ja käänsin mp3-soittimeni volan kaakkoon niin matka meni yhdessä hujauksessa. Siitä on todella pitkä aika kun olen jaksanut viritellä musiikkisoitinta liikuntasuorituksiini mukaan, mutta nyt kannatti. Rytmikäs musiikki antaa lisäpotkua kyllä liikkeisiin! Seuraavaksi täytyy testata musiikin ja lenkkeilyn yhdistämistä... Ainiin, mittasin taas aamulla painon! -200g oli hävinnyt. :)

4 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee. Onnistumiset tuo energiaa (siis henkistä, ei niitä mitä saa ruuasta :D ) ja jaksaa sillä helpommin seuraavankin kerran. Jos hyvin käy, syntyy ketju, joka johtaa säännölliseen liikuntaan. Heti ei kannata luovuttaa, mutta se alku on vaikein. Kun sen alun pakottamisen saa tehtyä, muuttuu se liikkuminen helpommaks koko ajan. Kannattaa myös rohkeasti kokeilla eri lajeja, voi käydä niinkin, että löytää sellasen, johon ei seuraksi tartte edes musiikkia :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi on tuo koiruli joka "pakottaa" minut lähtemään ulos päivittäin! Mutta toki laihtumisen ja kunnonkohotuksen kannalta minun on tehtävä lisäksi jotain rasvaapolttavampaa ja lihaskuntoa nostavaa liikuntaa... Kumpa ois rohkeutta lähte jonnekkin salille tms. taas. Harmi kun olen niin itse kriittinen että sallin ns. julkisen urheilun vasta kun olen pudottanut painoa merkittävästi että kehtaan olla ihmisen ilmoilla....

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kokeilla myös kotijumppavaihtoehtoja. Perinteinen zumba on oikeasti mukavaa ja helppoa, ja yksin kotona saa zumbata ihan sillä tahdilla ja sen näköisesti kuin haluaa. Netistä löytyy myös hyviä kunto-ohjeita, iltapäivälehtien sivuilta alkaen ja esimerkiksi Pirkan sivuilla on paljon ohjeita. Lihaskuntoa saa helposti tehtyä kotona vaikka pienissä pätkissä eikä tartte pelätä että hävettää jos ei jaksakaan.

    VastaaPoista
  4. Kotijumppakin on tullut aikoinaan kokeiltua, mutta olen niin laiska tekemään itsekseni. Kunhan uskaltaudun lähtemään jälleen ryhmäliikuntatunneille niin se on mun juttu, pakko pysyy muiden mukana, pakko! Ja tulee tehtyy liikeitä tarpeeksi ja oikein.. kyllä se tästä.. tietysti lenkin jälkeen kannattaa tehä pientä lihaskuntoa myös kotonakin, ja se venyttely joka multa aina unohtuu!

    VastaaPoista